NoortMedia-blog: Voorbeeldige kantoorhond

Ik klaag en piep nog wel eens over de uitdagingen waar Lupa mij soms voor zet. Maar vorige week heeft ze echt punten gescoord! 

Het was de vrijdag na Hemelvaart. De avond daarvoor krijg ik een appje van mijn leidinggevende dat Lupa best een dagje mee mag naar kantoor: het is een rustige dag en dan kunnen we mooi ontdekken of ze zich een beetje kan gedragen tussen de ordners en bureaustoelen.

Ik twijfelde. Wat nu als ze de hele dag aandacht zou vragen? Wat als we een hond uit de kennel zouden krijgen die een kantoordagje moet doen voor de training? Lupa zou waarschijnlijk de hele dag willen spelen. Zie je dan maar eens te concentreren op je werk…

KantoorhondMaar ik vond het stiekem ook wel heel leuk om haar mee te nemen. Ik ben toch trots op mijn aapje, ondanks haar boevenacties. En daarbij vind ik het heerlijk als ze de hele dag om mij heen is. Dus ik besloot haar toch mee te nemen.

Met enigszins een kloppend hart betrad ik het kantoor. Ik was de eerste dus we konden even rustig wennen, zo samen. Lupa vond de mand, waar al die andere honden elke dag in liggen te snurken direct geweldig. Ze ging er meteen in liggen. Bij de eerste twee mensen die ook binnen kwamen blafte ze even, maar al snel had ze in de gaten dat dat niet nodig was.

Voorbeeldige kantoorhond

De rest van de dag heeft ze zich ontpopt tot een voorbeeldige kantoorhond! Ze is braaf blijven liggen, als er iemand binnen kwam, kwam ze die even luid kwispelend gedag zeggen om vervolgens weer braaf te gaan liggen. 

Tussen de middag hebben we flink gespeeld op één van de velden bij KNGF Geleidehonden. Fijn afgezet met een hek, dus van weglopen is geen sprake: stiekem wel even lekker!

Er staat een speelhuisje voor de honden. Met een wiebelbrug, sluipdoor-kruipdoor-gangetjes en trappetjes. De honden van KNGF Geleidehonden worden heel voorzichtig aan dit soort speeltoestellen geïntroduceerd. Dat wilde ik met Lupa ook doen. Maar die roste direct over alles heen! Spannend? Echt niet, ze vond het geweldig!

En na een half uurtje spelen stortte ze zich weer in de mand. Om de hele middag braaf te wachten tot ik klaar was met werken. Ik ben supertrots op mijn drakenprinses! Ze mag vaker mee 🙂

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.