Noortmedia-blog: Stuiterbal of slapend puppenkind

Laten we het beestje gewoon bij de naam noemen. Jonge honden, pups, zijn eigenlijk vooral irritant in huis als ze wakker zijn. Ze vragen constant aandacht en als ze het niet krijgen, regelen ze wel zodat ze het toch krijgen. Daartegenover staat dat als ze slapen, het de schattigste wezentjes op aarde zijn. 

NoortMedia blog by Nienke Oort

Met haar beste maatje Bono

Lupa lijkt het irritant doen te hebben uitgevonden. Al mijn zusters hebben honden en dus best wat ervaring. Als zij bij ons visite zijn, valt hen allemaal op dat Lupa wel heel erg aanwezig is. Ik ben echt constant met haar bezig: ‘nee, dat mag niet’, ‘Lupa kom onder de bank vandaan’ ‘kom van die bank af’, ‘laat de kat met rust!’, ‘nee, ik gooi nu geen bal’.

Telkens vraag ik aan mijn visite: ‘eh, waar hadden we het over?’ en ik moet denken aan sommige vriendinnen met kleine kinderen waar ik liever even niet meer op visite ga omdat met hen geen gesprek meer te voeren is… ehhhhhh.

Hier moet ik iets op verzinnen. Ik moet gewoon zorgen dat ik haar tijdens het uitlaten zo moe maak, dat ze in huis vooral dat onweerstaanbaar schattige SLAPENDE pupje is.

Voor munt

Gelukkig heeft ze inmiddels een beste maatje gevonden, de één maand oudere border colli Bono. Die twee gaan helemaal los als ze elkaar tegen komen. Ondertussen staan E. en ik dan lekker langs de kant te wachten ze uitgespeeld zijn. Wat overigens soms wel drie kwartier duurt. Maar dan ligt ze ook bijna de rest van de dag voor munt. Das lekker.

NoortMedia Blog by Nienke Oort

Zo komt Lupa terug van een speelrondje met Bono

Maar dan krijg ik op mijn donder tijdens puppytraining. Er blijkt een richtlijn te zijn van hoeveel beweging je een jonge hond mag geven. Ik wist heus wel dat ik geen uren met zo’n klein humpiedumpie aan de wandel moest gaan. Maar ik zag ook het verschil niet tussen lekker buiten spelen met een andere hond of in huis honderd keer de bal gooien. Die energie moet er toch uit!

Dilemma

Lupa blijkt met haar drie maanden slechts een kwartiertje te mogen spelen. Oeps! Als E. en ik elkaar de volgende keer tegen komen, staan we voor een duivels dilemma: halen we ze vroegtijdig uit elkaar en zitten we thuis met twee stuiterballetjes of laten we ze nog héél even gaan? “Ach kijk ze nu lief spelen! Uit elkaar halen is toch zielig???’ En de keuze is gemaakt….

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.