NoortMedia-blog: Fijne Kerst… O ja, de hond!

Merry Christmas!!!! Het is zo ver hoor: Kerst! Lekker lang tafelen, cadeautjes uitpakken, dobbelspelletjes en ellenlange Monopoly-sessies houden. Het zal de hond verder een worst (“oeh lekker, worst!”) zijn. Zolang hij zijn loopje, hapje en rust maar krijgt. Toch?

Een tijdje geleden kwam ik het volgende artikel tegen van Marleen van Baal: O ja! Wat doen we met de hond? De Kerstdagen worden vol gepland en het schijnt dat mensen vaak de hond ‘vergeten’ in die planning mee te nemen. Ik snap dat niet zo goed. Ik heb de invulling van mijn feestdagen gepland met Lupa in mijn voorhoofd!

Het begon al met het opzoeken van mijn lief rond deze tijd. Hij werkt zoals eerder gezegd op een schip en natuurlijk wil ik graag de feestdagen met hem doorbrengen. Maar we hebben een hond. En dat brengt een béétje meer geregel met zich mee. Ik vond het namelijk lastig om aan vrienden en/of familie te vragen of Lupa met Kerst en Oud en Nieuw bij een van hen zou kunnen verblijven. Wíj kiezen voor een hond, niet zij.

Oud en Nieuw

Daarbij had ik nog een belangrijke reden: Oud en Nieuw. Het wordt de eerste bewuste jaarwisseling voor onze jonge hond. Vorig jaar verbleef ze op een boerderij, ver weg van alle knallen. Dit keer zal ze er middenin staan! En dus wil ik haar graag zelf door haar eerste vuurwerkexperience heen leiden: mocht het mis gaan, kan ik in elk geval alleen mezelf de schuld geven.

Hond Kerst

Wat was ze blij toen ik weer thuis was! En ik ook!

Dus kozen we ervoor om mij een weekje eerder in te laten vliegen. En dat bleek nog voordelen te hebben ook. Mijn lief had het deze week niet zo druk, dus alle tijd voor elkaar, ik hoefde geen oppas te zoeken tijdens Kerst én ik kan haar zelf door de eerste jaarwisseling heen leiden.

Kerst

Met Kerst zijn we dus thuis. En doe ik eigenlijk niet zo veel anders dan anders. Eerste Kerstdag ga ik gezellig bij wat mensen eten. Dat doen we vaker en van te voren laat ik haar dus goed uit. Botje, kleedje en balletje mee en ze is content.

En Tweede Kerstdag mag ze naar de vaste oppas N. Die heeft haar eigenlijk wel een beetje gemist afgelopen week, dus daar is ze meer dan welkom. Ook bekend terrein. Lupa zal weinig mee krijgen van Kerst en dat is maar goed ook. Nu Oud en Nieuw nog. Ik zal maar eens beginnen met de vuurwerktraining 😉

(PS: was je ook nog op zoek naar goede online vuurwerkgeluiden om de hond een beetje te laten wennen? Hier staan goede bestanden!)

Fijne dagen allemaal!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.