NoortMedia-blog: vuurwerk; ze verzet geen stap meer

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” header_font=”Cuprum||||” text_font=”Cuprum||||” text_font_size=”16″ use_border_color=”on” border_color=”#ffffff” border_width=”25px” border_style=”solid”]

Daar sta je dan. Midden op een boerenpaadje, tussen de weilanden, zo’n kwartier van huis. Ergens in de verte klinkt een knal van vuurwerk en het is genoeg om Lupa in de vluchtmodus te brengen. Gelukkig heb ik haar aan de lijn, maar ze verzet geen stap meer….

En dan is 25 kilo best zwaar, kan ik je vertellen. Ze wil nog maar één ding en dat is weg van huis, weg uit het centrum en weg van alle knallen. Het is Lupa haar eerste bewuste oud en nieuw en ik had gehoopt haar daar stoer doorheen te loodsen.

Vuurwerktraining

Vuurwerkgeluiden op mijn laptop, soundbox op volume tien, ondertussen snuffelspelletjes doen. Kat Bell en Lupa geven geen sjoege aan de herrie die uit mijn Bosebox knalt. Dit gaat goed, dacht ik nog.

Tot ze ’s middags even de tuin in gaat en ik ga stofzuigen. Blijkbaar wordt er in de straat een rotje afgestoken, want Lupa springt nog net niet door het raam als ze weer naar binnen wil. Ze staat met haar staart tussen haar poten te trillen als een rietje. Shit denk ik…

vuurwerk hond

Ze ligt op haar veilige plekje; in het hoekje van de bank…

Ik blijf ’s nachts beneden bij haar slapen, we hebben een verdamper met rustgevende olie aan staan en ze is ingesmeerd met de essentiële olie Peace and Calming. Op de ochtend van oudjaarsdag lijkt ze redelijk relaxt. Opgetogen gaan we naar buiten. Ik neem me een lange wandeling voor, zodat ze de rest van de dag genoeg heeft aan een paar kleine rondjes.

De heenweg gaat inderdaad als een speer! Ze is wel gespannen, maar ze snuffelt ook lekker. Tot we omdraaien en richting huis gaan. Ze gaat met haar rug naar me toe zitten en verzet geen stap meer. Snoepjes, spelletjes, gek doen. Niets helpt. Ik til haar drie meter, maar ze is te zwaar.

Help to the rescue

Moedeloos app ik vriendin L. Haar hond Cooper is niet bang voor vuurwerk en misschien loopt ze achter hem aan richting huis. Langzaam doemen haar profiel en dat van Cooper op in de mist. Wat ben ik haar dankbaar! Zij neem Lupa van me over en ik stap op haar fiets. Nu is Lupa bang dat ik wegga zonder haar en loopt ze gelukkig achter ons aan! Zo komen we wel thuis!

Eindelijk zijn we er. Lupa lijkt zowaar iets te ontspannen, maar wil nog steeds niet eten en kruipt weer in haar hoekje op de bank. Ik besluit toch maar wat rustgevende (géén verlammende!) medicijnen te halen bij de dierenarts. Dit wordt nog een spannende 24 uur….

Tips voor bange honden:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.