NoortMedia-blog: wat moet je zonder hondenoppas?

‘Weet waar je aan begint’, zegt de één. ‘Het is een handenbinder’, zegt een ander. Vooropgesteld: als ik niet voor mijzelf was begonnen (en dus veel thuis kan werken), was Lupa er nooit geweest. Ik heb geen hond genomen om deze uren alleen te laten.

Maar soms is het inderdaad best een dingetje. Zeker toen ze nog echt een kleine pup was, was ik nogal voorzichtig met het alleen laten. Maar ook nu ze de vijftien maanden heeft aangetikt, wil ik haar liever niet langer dan vier, hooguit vijf uur verlaten.

Stresshormoon

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat een hond na vijf uur vrijwel automatisch een stresshormoon gaat aanmaken. Lees deze blog maar eens als je daar meer van wilt weten.

Goed. Maar dat beperkt je toch enigszins als je een afspraak ver weg hebt of keertje ontspannen wilt winkelen of met je vriendinnen een avondje door wilt zakken en je man zit op zee. Want een hondenuitlaatservice of een hondencrèche vangt je viervoeter echt niet op op een zondag of een zaterdagavond hoor.

Daarbij vind ik het lastig om een passende opvang te vinden. Zo hebben we hier in de buurt de Dogrun; een prachtig groot terrein waar de honden de hele dag kunnen ravotten. Maar er lopen er op een goede dag wel negentig! Geen garantie dat je hond er zonder kleerscheuren uit komt. Hmmm, toch maar niet. En een hondenuitlaatservice is prima, maar die moet je hond maar net op een nuttig tijdstip op kunnen halen. En als ze loops is, kan ze drie weken niet mee.

Hondenoppas

Maar ik mag mij gelukkig prijzen… Ik heb een heuse hondenoppas die mogelijk nog gekker is op Lupa dan ik zelf.  Lieve N. wilde stiekem eigenlijk zelf een hond, maar was verstandig genoeg om dat niet te doen. Ze werkt wisseldiensten en wil in het weekend nog wel eens een borreltje drinken. Maar nu is Lupa haar vaste oppashondje, dus ook een beetje van haar.

hondenoppas

N. is al vanaf het begin de vaste oppas van Lupa. En ze zijn dol op elkaar!

Zo moest ik vorige week een hele vrijdag teksten redigeren voor Verhuisdieren. Dan is het niet handig om er twee uur tussenuit te moeten om Lupa haar middagwandeling te geven. N. kon haar meenemen!

Afgelopen vrijdag had ik een belangrijke afspraak in Veenendaal. Midden op de dag. Helaas moest ik deze afzeggen wegens ziekte, maar Lupa kwam niets te kort, want ze was bij N. En gisteravond? Ik wilde heel graag weer eens even een avondje ontspannen eten met vriendinnen. Mijn lief komt komende week pas thuis, dus N. was daar weer to the rescue!

Ik wil maar zeggen: het veraangenaamt het hebben van een hond als je iemand in de buurt hebt die minstens net zo gek op haar is en je hond op haar beurt daar luid kwispelend voor de deur staat als je haar brengt. Het geeft mij wat extra vrijheid en N. heeft af en toe toch d’r eigen hondje. Win-win!

Zoek je nu ook een vaste oppas voor je hond? Kijk eens op verhuisdieren.nl. Daar kun je een profiel voor je viervoeter aanmaken en wie weet woont er bij jou ook wel iemand om de hoek die je maar wat graag helpt!

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.