NoortMedia-blog: werken bij KNGF; oppas regelen voor Lupa

Dat wordt weer even schakelen de komende weken. Zowel voor Lupa als voor mij. Harry gaat na ruim anderhalve maand thuis te zijn geweest weer aan het werk.

De vorige keer was hij ruim drie maanden weg. Lupa ging compleet uit haar dak toen ze hem weer zag op het vliegveld, maar ze moest ook even een dag of twee wennen dat wij niet meer met z’n tweeën waren. Ze kon haar rust niet vinden en moest zich aanpassen aan het feit dat er weer iemand in huis was die ook iets over haar te zeggen had.

KNGF Geleidehonden

Nu hij weer weggaat, wordt het vooral wennen voor haar dat ze wat vaker alleen is en iets minder aandacht krijgt. Want hé, er moet ook gewerkt worden. Daar komt het schakelen voor mij om de hoek kijken. Want behalve mijn vaste opdrachtgevers waar ik voor op pad moet, heb ik de komende maanden een nieuwe heel toffe job: ik ga twee dagen in de week het communicatieteam van KNGF Geleidehonden versterken! Ik kan mijn geluk niet op dat ik een freelanceklus mag doen bij zo’n mooie, respectabele organisatie. 

Dit betekent alleen wel dat ik een goede opvang voor Lupa moet zoeken. Ik ben er namelijk twee volle dagen niet en – noem mij een zacht gekookt ei – maar dan vind ik een wandeling met een uitlaatservice niet genoeg. Ik wil mijn hond gewoon liever niet langer dan maximaal vijf uur op een dag alleen laten. Lees hier meer over de ideale alleenlaattijd voor een hond.

Hondenoppas

Maar ja, dat is dan best een dingetje met een vent op zee. Gelukkig heb ik de allerliefste hondenoppas van de wereld. Samen met haar zusje D. gaat N. Lupa opvangen op die twee dagen dat ik die andere lieve en slimme honden ga promoten. Ik was zo blij toen ik ontdekte dan mijn dagen perfect overeen kwamen met de vrije tijd van hen.

Ik vind het gewoon een dingetje om je hond zo maar naar een kennel, dogrun of iets te brengen. Lupa is bijvoorbeeld een heel sociale hond, maar ze heeft wel haar rust nodig. Als ze twee dagen tussen 85 andere honden op een enorm speelveld loopt, weet ik niet wat ik mee naar huis krijg hoor.

Evengoed zal ze in de ochtenden wat uurtjes alleen moeten doorbrengen. Dat kan ze prima, maar de komende twee weken ga ik het alleen zijn toch weer een beetje opbouwen. Dat zal niet zo moeilijk zijn, nu we Harry vanavond uitzwaaien voor de komende twee maanden. Tja Luup, we zullen hem allebei missen….

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.